Петиція Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України про вищу освіту

Звертаюсь до Міністра, Табачника Дмитра Володимировича (тел: (044) 226-26-61), Першого заступника Mіністра, Суліми Євгена Миколайовича (тел: (044)226-26-71), Заступник Mіністра, Жебровського Бориса Михайловича (тел: (044) 226-32-90, 236-60-08), та всіх небайдужих чиновників та впливових людей.

Прошу від імені всіх здоровомислячих і свдомих студентів:

1. Сформувати нормальну європейську модель освіти. Саме так, а не якусь деформовану пострадянську, яку ми маємо нині.

2. Збільшити фінансування навчальних закладів за рахунок зменшення витрат на хабарі, відмивання, купівлі ще однієї дачі в Кончі Заспі, і т.д.

3. Слудіє з 2. Зменшити свої прихоті університетів на місцях. Не витрачати керівництвом гроші на всілякі "цяцьки", як то: нова автівка, нове житло, чудовий відпочинок. Наслідок: "кастрована" освіта - недосвідчені спеціалісти.

4. Ввести нормальні практичні і лабораторні заняття, а не лише поставити галочки, про те, що вони були(і відмовка, типу немає фінансування тут не підійде)

5. Побільше практики. І дійсно практики, а не просто кинути студента напризволяще, і сказати, щоб сам шукав місце практики.

6. Сформувати хорошу модель лекційних занять. Це повинні бути не тупо прочитані тексти з інтернету, не просто тупо законспектований тексти в зошит. Це повинне бути обговорення, обмислення теми. Діалог між викладачем і студентами. Досягається шляхом роздачі конспекту перед лекцією. І опісля, на лекції обговорення даної теми, дискусування, ставлення під сумнів, висування теорій і т.д. Наша освіта дуже розлінувалася.

7. Проведення лабораторних занять зі справжніми матеріалами(біологічні об'єкти, хімічні реактиви, лабораторне обладнання). Таким чином засвоюється набагато ліпше матеріал. І в результаті отримуємо студента, який вже може провести якусь лабораторну операцію.

8. Екскурси на виробництво, щоб відчувати атмосферу процесу праці даної спецільності.

9. Стажування на протязі навчання. Пропоную таким чином: 4 дні навчання, 5 день стажування. Або система 2 тижні черз 2. Варіантів безліч.

Як висновок: розкрадається дуже і дуже багато коштів, ви й уявити не можете. Це дійсно біда. Але ми в змозі це зупинити і змінити. І опісля цього зникнуть і хабарі студентів викладачам. Ось так. Думайте. А я поки що буду активно вимагати.

Мені це набридло. Ми не можемо рости і навчатися як бидло. Нас хочуть перетворити у просто немислячу робочу силу без думок. Не потрібно. Нам потрібно жити. Радіти моментам щастя. Насолоджуватися навчанням, життям, і нашою майбутньою професією. Ну чому ви такі нелюди? Навіщо таке? Ми ж живі, ми люди...

Петиция Петиція Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України про вищу освіту к Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 10 была создана и написана Бурлака Євгеній Валерійович (jackonzolo@mail.ru). Эта петиция находится на публичном интернет-сервере www.OnlinePetition.ru. Владельцы службы и спонсоры не связаны с петицией. По техническим и другим вопросам обращайтесь на webmaster@onlinepetition.ru